05. mar. 2024 - 20:37

Misstänkt farligt föremål, Västerås – skola och förskola utrymdEn allmänhet kontaktar polisen med anledning av ett misstänkt föremål som anträffats i en skogsdunge på Södra Gryta i Västerås. Larmet inkom vid 12.48 på tisdagen.

Polisen kan inte direkt utesluta att föremålet är farligt och platsen har därför spärrats av och man har också utrymt en närliggande förskola.

Polisen har bedömt att det inte är någon fara för allmänheten så länge man respekterar och håller sig utanför avspärrningarna.

Annons

Händelsen utreds som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vid kl. 18.30 meddelade polisen att man bedömer att nationella bombgruppen kommer att behöva åka till platsen för att kontrollera föremålet.

Vid kl. 20 anlände nationella bombskyddet till platsen.

Polisens tekniker och nationella bombskyddet är klara på plats och klockan 21:50 kunde avspärrningarna hävas. Det aktuella föremålet bedöms som skarpt och kunde destrueras på plats av nationella bombskyddet. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad.