Om Press-foto.se

Presse-fotos.dk är ett danskt nyhetsmedieföretag som nu har utvidgat sina rötter till Sverige under namnet ’Press-foto.se’. Med etableringen av nya nätverk i landet strävar mediet efter att erbjuda svenska användare originalnyhetsbevakning av händelser och historier. Detta förverkligas genom presentationen av stillbilder och videor skapade av våra engagerade pressfotografer. Publiceringen följer vår publiceringspolicy, som säkerställer trovärdigheten i historierna, precis som pressfotograferna följer vår Code of Conduct.

Företaget, grundat 2013, ägs fortfarande av VD Mathias Øgendal, som är medlem i både Danmarks Journalistforbund och Danske Medier. Mathias har en lång historia inom fotografering och har levererat nyhetsbilder till olika lokala, nationella och internationella medier sedan början av 00-talet.

Press-foto.se har från början fokuserat på 112-genren, men har växt betydligt sedan dess. Idag är det inte bara Mathias som bidrar med bilder och videor till mediet. Nyhetsfotografering är en livsstil som kräver konstant tillgänglighet, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. Detta är en standard som vi konsekvent upprätthåller hos Press-foto.se.

Våra fotografer levererar dagligen nyheter till våra följare, som räknas till över 170 000 på Facebook, 30 000 på Instagram, samt på plattformar som TikTok. Varje vecka levererar de även talrika bilder och videosekvenser till danska och internationella medier.

Sedan 2013 har Presse-fotos.dk utökat sin tjänst från att bara erbjuda stillbilder till nu också att producera videor, vox pops, droneinspelningar och mer. Allt detta produceras internt av våra fasta fotografer.”