05. mar. 2024 - 23:01

Explosion Farsta strand- tolv personer till sjukhusPolisen larmas vid 21.35 om en hög smäll I Farsta strand. När första patrull anländer konstateras att en explosion ägt rum.

Detonationen har orsakat skador på en port och ett trapphus i ett flerbostadshus. I nuläget är inga personskador kända.

En stor polisinsats pågår på platsen.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Trapphuset har fått omfattande skador och bland annat har flera dörrar förstörts. Det finns även invändiga skador på lägenheter.

Polis och räddningstjänst samarbetar med att evakuera trappphuset på boende med anledning av rasrisk.

Tryckvågen har spridit sig från det aktuella trapphuset till övriga trapphus i byggnaden. 12 personer från olika trapphus kommer därför att föras till sjukhus för kontroll. Dock har inga uppenbara personskador rapporterats.

Farstastrandkyrkan har öppnats för de personer som fått utrymma.

Kvällens explosion är den tredje på ett dygn. Igår kväll, måndag, exploderade en sprängladdning vid ett flerfamiljshus i Fagersjö och orsakade stora skador på porten och i trapphuset. 5 personer skadades och fördes till sjukhus. Läs mer här

Annons

På tisdagsmorgonen exploderade en sprängladdning vid ett flerfamiljshus på Lidingö med stora skador på porten och flera fönster. Två personer skadades och fördes till sjukhus. Läs mer här

Totalt har 19 personer skadats i de tre explosionerna på lite mer än ett dygn.