05. mar. 2024 - 5:53

Explosion på Lidingö – två personer skadadePolis kallas till ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö med anledning av en detonation. Larmet inkom vid 03.48 natten mot tisdag.

Flera inringare har hört en kraftig smäll och ringt till polisen som nu arbetar på platsen.

Detonationen har skett vid entrén till flerfamiljshuset som har skadats och är avspärrad, även fasaden och fönsterrutor har skadats.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka brottsplatsen så att den är säker för övrig polispersonal som kommer utföra teknisk undersökning, dörrknackning och andra utredningsåtgärder.

Två personer har fysiska skador som initialt bedöms som lindriga. Det är just nu oklart om någon behöver evakueras från fastigheten.

Dörrknackning, förhör, inventering av kameror och andra utredningsåtgärder utförs samtidigt som en polisinsats för att leta efter gärningsperson/personer pågår.

Kort efter händelsen kunde polisen gripa två män i en taxi rapporterar Aftonbladet.

Nattens explosion är den andra inom loppet av 12 timmar. På måndagskvällen exploderade en sprängladdning vid ett flerfamiljshus i Fagersjö. Läs mer här

Annons