08. feb. 2024 - 8:13

Grov mordbrand – två till sjukhusPolis larmas av hemtjänstpersonal till en adress vid Halla kl. 23.52 med anledning av att en man kastat någon form av brännbar vätska i bostaden.

I bostaden bor ett par i 80-årsåldern. Det börjar brinna explosionsartat och de två kvinnorna från hemtjänsten lyckas ta sig ur huset på egen hand men med brännskador på underkroppen.

När polis och räddningstjänst kommer till platsen är huset helt övertänt och paret som bor i huset befaras vara kvar i huset.

Annons

Anhöriga är underrättade om de faktiska omständigheterna. Räddningstjänsten är i skrivande stund kvar på platsen och försöker släcka. Kvinnorna från hemtjänsten körs till sjukhus för vård.

– De var vakna och talbara när de avfördes med ambulans. Det är två personer som inte knutna till själva huset, utan jobbar inom hemtjänsten, säger Göran Carlbom vid polisregion Väst.

Under torsdagsmorgonen saknas fortfarande de två personer som står skrivna på adressen, polisen uppger att man ännu inte varit i kontakt med dem.

Branden utreds som grov mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Ingen misstänkt i nuläget, men vi har tagit in en del vittnesuppgifter, säger Göran Carlbom om polisens arbete under natten.

Annons