12. feb. 2024 - 16:46

Storbrand på Liseberg – nya vattenparken Oceana nedbrunnetEtt larm inkom om en kraftig brand på Lisebergs område strax efter kl. 10 på måndagen.

– Det är en vattenrutschkana på nya Oceana som börjat brinna, säger Björn Bjärenstam, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten. Räddningstjänsten skriver i ett pressmeddelande att man just nu arbetar med att begränsa branden mot närliggande byggnader. Enligt pressmeddelandet har räddningstjänsten inga uppgifter om att några personer saknas.

Mölndalsvägen som löper parallellt med Lisebergsområdet är helt avstängd för trafikanter och fotgängare. Byggnader i anslutning till platsen är utrymda, bland annat Hotell Kuriosa. På platsen är det kraftig rökutveckling.

Annons

– Vi har utlyst ett VMA och det är just för rökpåslaget. Det är mycket plaster och dylikt i den här konstruktionen, sade Klas Lüppert, presstalesperson vid räddningstjänsten Storgöteborg

Allmänheten ombeds att inte aktivt söka upp skadeplatsen. Det finns uppgifter om att några personer kommit till skada till följd av branden och själva uppsökt sjukvård. Det totala antalet personer som uppsökt sjukhus p.g.a. branden är för närvarande 12 personer. Samtliga uppges vara lindrigt skadade.

Just nu hanteras händelsen som en arbetsplatsolycka, men denna rubricering kan komma att ändras meddelar polisen.

– Det är för tidigt att säga, vi måste försöka skapa oss en bättre bild av vad som har hänt, säger August Brandt, polisens presstalesperson i region Väst.