16. mar. 2023 - 17:32

Sprängdåd i natt vid ett i radhus i HässelbyDet ska ha blivit omfattande skador på radhuset efter den våldsamma explosionen. En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

En person har fått åka ambulanshelikopter till sjukhus efter nattens sprängdåd men ska enligt uppgift inte ha livshotande skador. Polis har gjort avspärrningar i området och boende i radhuslängan har evakueras. Nationella bombskyddet kommer att göra en undersökning av brottsplatsen.

Grannarna väcktes av glassplitter och barnskrik

Annons

Nattens sprängning mot ett radhus i Hässelby i Stockholm beskrivs som mycket kraftig och smällen hördes över ett mycket stort område. Flera grannar väcktes av den våldsamma explosionen. Till Aftonbladet säger 17-åriga Natalie – Min säng flyttade sig flera meter, det var glassplitter över hela mig.

Flera gärningspersoner gripna

Till följd av den polisinsats som pågått under natten har flera män gripits. Bland annat en 17-årig pojke som tros vara den som utlöst spränganordningen. Enligt Aftonbladets uppgifter var attacken riktad mot en anhörig till en rappare från ett kriminellt nätverk som kopplas till Rawa Majid, Kurdiska räven.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och mordförsök är inledd.