15. mar. 2023 - 16:08

Fem personer har gripits efter mordvåg i KalmarDet senaste året har flera mord inträffat i Kalmar. Efter ett långt och intensivt utredningsarbete har nu fem personer gripits efter en omfattande polisiär insats i Norge och Sverige.

Två personer greps i Oslo och tre i Stockholm. De gripna som är kända av polisen sedan tidigare är misstänkta för inblandning i de tre mord och de flera andra grova våldsbrott som skakade Kalmar 2022. 

Morden har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar

Annons

Det första av morden som skedde i Kalmar i januari förra året tros ha utlöst en konflikt mellan kriminella grupperingar. – Det är det mordet som en av de gripna i Oslo misstänks för, säger kammaråklagare Johan Henningsson till TT. Bland de övriga gripna finns även en person som är misstänkt för mordet på Kattrumpan i februari 2022.

Kvinna begärs häktad för mordförsök

Den häktade kvinnan som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Stockholm är nu misstänkt för medhjälp till försök till mord. Det var den 17 december 2022 som en tonårspojke sköts utanför Coop i Norrliden. Pojken överlevde men skadades allvarligt vid händelsen. 


Endast två av de gripna har en koppling till Kalmar

Ett utlämningsförfarande har inletts gällande de två misstänkta som sitter frihetsberövade i Norge. Totalt sitter 13 misstänkta personer anhållna eller häktade för inblandning i våldsvågen i Kalmar. Två av de gripna har en koppling till Kalmar.

Annons