20. jan. 2023 - 23:32

Vild fredagskväll i Stockholm: Skjutning, biljakt, maskingevär i bil och man dödadPolis vid Huvdsta centrum. Foto: Press-foto.se

En man i 40-årsåldern sköts ihjäl på fredagskvällen i Köpcentret Huvudsta Centrum i Solna, norr om Stockholm.

– Vid 22-tiden fick vi en anmälan om skottlossning, säger Stockholmspolisens presstalesman Per Fahlström till media. Den mördade mannen hittades livlös och med betydande skottskador utanför köpcentret. En bil har synts i närheten, vilket kan likna en bil som även sågs i Fruängen i södra Stockholm tidigare under kvällen, där skott avlossades mot en lägenhet.

En timme efter denna skottlossning kom det ett nytt larm om en ny skottlossning. ”Polispatrullen försökte stoppa en bil i Hammarbyhöjden, men bilens förare vägrade stanna”, skriver Stockholmspolisen på sin hemsida.

Annons

Det utvecklades till en längre biljakt som dock slutade vid Gullmarsplan när föraren tappade kontrollen över bilen. Polisen grep två tonåringar i bilen, medan en tredje man i 20-årsåldern lyckades fly men greps senare.

I bilen hittade polisen ett skarpladdat maskingevär som kan ha samband med skottlossningen tidigare på kvällen. De gripna kommer att åtalas för grovt brott mot vapenlagstiftningen. Bilen har tagits i beslag av polisen för vidare utredning.