04. dec. 2023 - 19:06

Man skjuten med flera skott, HägerstenFlera inringare larmar om att en man skjutits med flera skott utomhus i Hägerstensåsen. 

Mannen är i 25-årsåldern och vittnen hjälper honom tills ambulans kommit på plats och kan ta över vården.

Polisen fick in larm från flera personer om skottlossning strax före klockan 13 under måndagen, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Annons

– Det är en ung man som träffats av flera skott. Han fick först hjälp från vittnen och några minuter senare kunde ambulanspersonal ta över, säger Daniel Wikdahl.

Kort efter händelsen genomför en patrull ett fordonsstopp i Årstadal eftersom patrullen fått syn på ett fordon som kopplas ihop med skottlossningen. En person grips omedelbart, och en annan försöker springa därifrån på tvärbanan men fångas in och grips. 

– Vittnen hade sett ett fordon köra därifrån så man sökte en bil som stämde med de uppgifterna. En patrull hittade den i Årstadal och en person kunde gripas direkt, medan den andre försökte springa därifrån, men han greps också, säger Daniel Wikdahl.

De båda gripna personerna är män och misstänks nu för försök till mord.

Polisen har omfattande avspärrningar på brottsplatsen där arbete pågår med att höra vittnen och spårsäkring. Även på gripandeplatsen finns avspärrningar och i samband med att spårområdet söks av stoppas tvärbanans trafik. 

Annons