29. feb. 2024 - 20:29

Stora störningar i tågtrafiken förbi Arlanda pga brand och larm om farligt föremål på spårområdetI en tunnel under Arlanda flygplats har det utvecklats rök. Larmet inkom vid 14.29. I insatsen har man evakuerat tågstationen Sky city och pendeltågstrafiken samt Arlanda Express har stoppats i båda riktningar.

Räddningstjänsten har lokaliserat en brandhärd från var röken troligtvis har kommit. Ingen person rapporteras vara skadad under händelsen.

Vid 15:20 uppger polisen att en man har gripits och att han är misstänkt för att med uppsåt ha tänt eld på skräp i en tunnelmynning. En brottsutredning om mordbrand alternativt grov mordbrand har inletts av polis.

Annons

Vid en kontroll påträffar man ytterligare ett antal föremål på tågstationen som sätts i samband med den misstänkte gärningsmannen. För att säkerställa att föremålen inte är farliga tillkallas nationella bombskyddet. Vid kl 18:30 var föremålen färdigundersökta och man kunde konstatera de som ofarliga. Polisens trafikstopp kvarstår dock på obestämd tid eftersom polisens kriminaltekniker ska undersöka platsen.

Trafikstoppet berör all tågtrafik på Arlanda.

– För tillfället körs inget tåg till eller från Arlanda Central, på polisens order. Trafiken till och förbi Arlanda Centralstation beräknas återupptas 21.00, enligt Bengt Olsson, Trafikverkets presschef.

Arlanda Express står still vid Stockholms centralstation
Försenade resenärer på Stockholms centralstation väntar på besked när tågtrafiken åter är igång
Försenade resenärer på Stockholms centralstation väntar på besked när tågtrafiken åter är igång
Förseningsinformation på Stockholms centralstation