07. mar. 2024 - 17:02

Säpo-insats på Tyresö – flera gripnaSäpo har tillsammans med polisen en insats på Tyresö under eftermiddagen. Enligt uppgifter har man slagit till mot en lokal som tillhör en islamistisk förening, skriver Aftonbladet. Nationella insatsstyrkan har deltagit i insatsen och gripit flera personer som misstänks för terrorbrott.

En stor insats pågår i Tyresö och man arbetar på flera platser i nuläget. Säpo bekräftar att de har en insats tillsammans med polisen i Tyresö men mer än så vill man inte uttala sig.

”– Det är en pågående händelse och insats som Säpo tillsammans med polisen bedriver. Ärendet och insatsen rör ett av säkerhetspolisens områden, mer kan jag inte säga, säger Säpos pressekreterare till Aftonbladet”.

Annons

Enligt vittnen har man hört flera höga smällar i samband med insatsen. Dessa beror troligtvis på chockgranater som nationella insatsstyrkan använt vid insatsen.

SOS Alarm larmades om smällarna vid 13.55 då flera personer ringde in och ärendet larmades ut som explosion utomhus.

Under torsdagseftermiddagen hade man fortsatt närvaro på samtliga adresser där man befunnit sig under dagen.

På eftermiddagen meddelar åklagarmyndigheten att fyra män har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott och grovt vapenbrott. Senast på söndag kl. 12 måste åklagaren besluta om personerna ska begäras häktas eller försättas på fri fot.

– Det handlar om en gruppering av individer inom den våldsbejakande islamistiska extremistmiljön. Vi ser dels kopplingar till grov organiserad brottslighet. Men även internationella kopplingar till terrororganisationen Islamiska staten, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson vid Säpo till Expressen.

Annons

Arkivbild