10. mar. 2024 - 12:20

Fyra män häktade för terroristbrott efter Säpo-tillslaget i TyresöFyra personer begärs häktade efter Säpo-tillslaget i Tyresö i torsdags.

Av de fyra personer som är anhållna i ärendet begärs nu två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott alternativt för deltagande i terroristorganisation, grovt brott samt för grovt vapenbrott. De två andra anhållna personerna begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Det var i torsdags som fyra män greps i Tyresö under en polisinsats tillsammans med säkerhetspolisen. Säkerhetspolisen slog till och gjorde husrannsakningar på flera adresser. Dagen efter gjordes ytterligare tillslag vid en lägenhet inte långt från den första platsen.

Annons

Männen som anhölls misstänks för att ha kopplingar till våldsbejakande islamistisk extremism, Islamiska staten i Somalia. Två av männen ska vara i 20-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare. Säkerhetspolisen uppger att det även finns kopplingar till grov organiserad brottslighet.

Häktningsförhandlingar kommer att ske under måndagen.