12. mar. 2024 - 16:11

19-åring anhållen för mord på Värmdö – två misstänkta jagas av polisenÅklagaren har anhållit en 19-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott efter att en död person i söndags hittades på Värmdö.

Två personer, en man och en kvinna, har också begärts häktade i sin utevaro misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott.

”– 19-åringen greps och anhölls under tisdagen och kommer att höras när offentlig försvarare är utsedd. Därefter kommer jag ta ställning till om mannen ska begäras häktad, säger senior åklagare Cecilia Tepper som leder förundersökningen.”

Annons

Enligt Aftonbladet har de två eftersökta personerna, ett par, bestämt träff med mannen i 35-årsåldern i början av mars, därefter misstänks de ha mördat honom. Aftonbladet skriver att det fanns små barn i bostaden samtidigt som mordet begicks. Motivet ska enligt tidningens uppgifter ha varit att offret tidigare utsatt kvinnan för brott. Den nu anhållna 19-åringen ska också ha befunnit sig i bostaden vid tidpunkten för mordet.

Mannen och kvinnan som nu eftersöks av polisen tros befinna sig på flykt utomlands.

Det var i söndags som en stor polisinsats pågick under flera timmar ute på väg 222 i Gustavsberg efter att man hittat en väska innehållandes likdelar i terrängen. Läs mer här