03. mar. 2023 - 23:01

Skjutning i Malmö – Gärningsman skjuter in i grupp av ungdomarFoto: Press-foto.se

Fyra av de skadade träffades i antingen i rygg, armar eller ben. Gärningsmannen ska ha flytt på en elskoter.

Enligt polisen har minst fyra personer blivit skjutna i Oxie i Malmö. Aftonbladet skriver att gärningsmannen sköt in i en samling ungdomar.

På fredagen klockan 18.43 fick polisen i Malmö in ett larm om en skottlossning. Först sades det att två personer hade träffats av skottlossning, men på plats hittades även ytterligare två personer skadade.

Annons

Enligt Aftonbladets uppgifter sköt gärningsmannen direkt in i en grupp om tio ungdomar. Fyra av dem träffades i antingen i rygg, armar eller ben. Gärningsmannen ska ha flytt på en elskoter.

Just nu pågår en stor polisinsats på platsen där det pågår tekniska undersökningar och flera personer har tagits in till förhör. Ingen har ännu gripits, men flera närliggande adresser har genomsökts och polis beväpnad med maskingevär finns på plats. – Vi har många resurser på plats. Vi spärrar av och skickar ut polishundar för att se vad vi kan hitta”, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Aftonbladet.

Hon konstaterar också att det är för tidigt att säga om det är en del av en gängkonflikt, men det finns inget som tyder på att det är ett ’vansinnesdåd’ som har drabbat slumpmässiga personer. Det exakta tillståndet för de drabbade personerna är inte känt, men alla är förda till sjukhus med ambulans.