17. feb. 2024 - 13:01

Ung man skjuten i GöteborgArkivbild

Polisen får in larm om att en eller flera personer ska ha skjutit med någon typ av vapen i området kring Skälltorp i Göteborg. Någon uppges vara maskerad och möjligen är någon träffad. Flera skott uppges ha avlossats enligt vittnen.

Polisen inleder en insats i området. Samtidigt inleds en förundersökning med rubricering grovt vapenbrott. Nya uppgifter pekar på att skottlossning ägt rum vid Lisa Sass gata. Ungefär samtidigt så meddelar SOS att en person med troliga skottskador ska vara anträffad vid Bäckebolsängen. Oklart skadeläge.

Insatsstyrkan larmas till platsen. Brottsplatsen ska säkras. Den skadade omhändertas och polisen söker efter en misstänkt gärningsman som har lämnat platsen.

Annons

Avspärrningar kommer att upprättas i det område som nu betraktas som brottsplats. Den skadade har avförts till sjukhus, skadeläget är oklart. Den skadade är en yngre man. Rubriceringen har nu ändrats från grovt vapenbrott till försök till mord.

Polisens kriminaltekniker genomför en brottsplatsundersökning och ett flertal fynd har gjorts på brottsplatsen, utan att polisen i nuläget kan gå in på vad det handlar om.

Ingen person har gripits i nuläget. Gärningsmannen kan ha rört sig upp mot området Blå staden, detta gör att alla iakttagelser av en ev. gärningsman, fordon osv. kan vara av intresse för polisen som uppmanar allmänheten att höra av sig till 11414 med eventuella upplysningar.