04. feb. 2024 - 11:09

Två män skjutna till döds i GöteborgPolis larmas vid 23.07 till Bolmörtgatan i Grimmered efter att flera personer hört smällar i området. Det framkommer även att någon/några personer eventuellt ska vara skadade. Man har även sett personer lämna platsen.

När polisen anländer anträffas två män med troliga skottskador, skadeläget är allvarligt. Ambulans tillkallas och de förs omedelbart till sjukhus.

Platsen där de skadade anträffas spärras av och polisen inleder en förundersökning om försök till mord. Samtidigt inleds dörrknackning i närområdet. Ett flertal personer hämtas till förhör men ingen grips. Man tar även en bil i beslag.

Annons

Vid fyratiden på morgonen har avspärrningarna hävts på brottsplatsen då brottsplatsundersökningen är avslutad.

Vid 05.30 meddelar polisen att de två män som skottskadades har avlidit av sina skador. Det handlar om en man i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Polisen vill för närvarande inte gå närmare in på deras identitet, anhöriga har underrättats.

Polisen har i nuläget ingen säker anknytning till gängmiljö då det gäller händelsen. Förundersökningen rubriceras nu som mord. Ingen person är gripen och ingen är misstänkt i nuläget.