02. mar. 2024 - 23:25

Skottlossning mot pizzeria i EskilstunaBilden är en arkivbild från en tidigare skottlossning mot samma pizzeria i januari 2023.

Polisen larmades om skottlossning i Årby vid 20.15 på lördagskvällen. När polisen anländer till platsen kan man konstatera att skott avlossats genom ett fönster på entrédörren till en pizzeria.

Inne på pizzerian ska flera personer ha befunnit sig vid tidpunkten för skjutningen. Ingen person har dock skadats fysiskt.

– Det är oklart om man har försökt skjuta någon som varit inne i fastigheten eller om det skett utanför, säger Linus Maxe, befäl vid polisen.

Annons

En stor insats pågår på platsen och man arbetar med bland annat vittnesförhör. Platsen är avspärrad i väntan på att kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning. Ingen är gripen.

Årby tidigare utsatt för skjutningar

Flera skottlossningar har tidigare skett vid samma pizzeria, bland annat i februari 2022 och januari 2023. I januari 2023 hittades en ung man svårt skottskadad efter en skottlossning.

I september förra året sköts en man i 30-årsåldern i parken bakom centrum. I augusti 2022 träffades en kvinna och en 5-årig pojke av skott vid en lekplats i centrala Årby. Kvinnan träffades i benet vilket räddade hennes dotter från att träffas i huvudet.

Samband med tidigare händelser

Annons

Linus Maxe, befäl vid polisen, kan inte svara på om kvällens skottlossning har koppling till tidigare händelser i området.

Bild från skottlossning mot samma pizzeria i januari 2023