28. feb. 2024 - 23:42

Flera personer påkörda av tåg i centrala ÖrebroArkivbild

Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.

Enligt uppgifter rör det sig om minst tre personer. Skadeläget ska vara mycket allvarligt för samtliga. Larmet om olyckan inkom vid 22.43 på onsdagen.

– Vår inriktning just nu är att rädda liv. Vi vet ännu inte hur många personer som är inblandade, men det rör sig om minst tre mycket allvarligt skadade personer, säger Lars Hedelin presstalesperson vid polisen till Aftonbladet.

Annons

”Polis, räddningstjänst och akutsjukvård finns på plats och håller i detta nu på att skapa sig en förbättrad lägesbild över olyckans omfattning. Vi kommer att uppdatera händelsenotisen när mer information är tillgängling, skriver polisen på sin hemsida”.

Det är stopp i tågtrafiken efter olyckan och ännu finns ingen prognos för när trafiken kan upptas igen. Händelsen påverkar tågtrafiken på Örebro S, Hallsberg, Kumla, Örebro C och Frövi, enligt Trafikverket.

Lokföraren har tagits om hand på platsen. Han är inte misstänkt för något brott.

Tåget ska enligt uppgifter inte vara ett passagerartåg utan ett godståg. Det ska ha varit påväg förbi i full fart när olyckan inträffade. De påkörda tros vara fotgängare, i nuläget har man inte identifierat vilka de är.