05. feb. 2024 - 5:44

Explosion vid flerfamiljshus i HandenFlera samtal inkom vid 03 .06 om en kraftig smäll vid ett flerfamiljshus i Handen. Strax kunde polis konstatera att något har detonerat vid ett flerfamiljshus i Handen.

Ingen person har anträffats skadad men det finns materiella skador på flerfamiljshuset i form av en söndersprängd port samt skadade fönster.

Polis arbetar med informationsinhämtning genom bland annat dörrknackning, inventering av övervakningsfilm och jakt efter gärningsperson/-personer. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

Annons

Platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

– Vi knackar dörr och undersöker om det finns övervakningsfilm. Ingen är gripen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Finns det någon hotbild mot adressen?

-Det är inget vi kan kommentera men något vi utreder. Vi undersöker vilka som bor på adressen och vem det eventuellt kan vara riktat mot.

Enligt uppgifter är en man i 20-årsåldern som nyligen häktades misstänkt för att ha anstiftat två grova våldsbrott i september, skriven på adressen. Mannen är misstänkt för att ha anstiftat ett mord i Jordbro där en man sköts ihjäl och ytterligare man skottskadades.

Annons

Han misstänks även ha anstiftat ett mordförsök i Åkersberga, där en man blev skjuten utanför en villa, dagen innan skjutningen i Jordbro.