06. feb. 2024 - 7:56

Explosion i Strängnäs- boende evakuerasPolis larmades vid 04.10-tiden imorse om en explosion vid ett bostadshus i Strängnäs.

– Man har hört och känt en smäll och sett ett mindre rökmoln. Något ligger på gatan utanför det här huset, säger Daniel Lundin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att säkra platsen och kontrollera det föremål som ligger kvar utanför huset. Enligt Aftonbladet ska det vara sprängmedel som ligger kvar, något som polisen inte bekräftar. Evakuering av de som berörs pågår och man har öppnat upp en återsamlingsplats i närheten. Det råder ingen fara för allmänheten i detta nu.

Annons

Polisen arbetar fortsatt intensivt med informationsinhämtning kring ärendet. Bland annat handlar det om att höra eventuella vittnen samt bilda sig en uppdattning om hur och när detonationen inträffats. Antalet evakuerade personer är ett 20-tal.

Ingen person har ännu gripits. Ärendet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse.

Nattens explosion är den fjärde på bara ett par dagar.

Natten mot fredag skedde en kraftig explosion i Sundbyberg. På adressen är en ung man skriven som i december förra året dömdes för att ha utfört dåd åt Foxtrot.

Dagen efter exploderade en sprängladdning utanför en frisörsalong i Vinsta. Enligt uppgifter befann sig en person i salongen men klarade sig utan skador.

Annons

Natten mot måndag detonerade någonting i en port till ett flerfamiljshus i Handen. På adressen bor en man som är häktad misstänkt för att bland annat ha beställt ett mord med koppling till gängkonflikten inom Foxtrotnätverket.